Wie zijn wij:

Xomnia is een big data-bedrijf dat organisaties in staat stelt om maximale waarde uit gegevens te halen. Om zo problemen binnen organisaties op te lossen. De big data-trainingsprogramma’s van Xomnia maken het mogelijk om de data gedreven capaciteiten van werknemers binnen organisaties te ontwikkelen of verder te ontwikkelen. Xomnia  levert lange termijn data scientisten en big data engineers via onze traineeships. Wanneer een organisatie  tijdelijke capaciteit boost nodig hebt, deelt Xomnia haar ervaren big data-experts met u. In Xomnia vindt u de full-service big data-partner om uw data gedreven ambities te realiseren.

Namens Xomnia organiseren wij BigDataGemeenten; een evenement voor en door gemeenten om kennis en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot data gedreven werken. Bijna elke gemeente denkt na over de inzet van data bij maatschappelijke vraagstukken, en komt uitdagingen tegen:

– Hoe krijgen we onze data (architectuur/kwaliteit/toegankelijkheid) op orde?
– Hoe gaan we om met privacy vraagstukken, wat mag en wat mag niet?
– Hoe plaatsen we data science binnen de bestaande data-afdelingen zoals onderzoek & business intelligence?
– Hoe zorg ik dat een voorspellend model ook daadwerkelijk gebruikt kan/gaat worden in de praktijk?