Programma voor BigDataGemeenten Amersfoort bekend!

By 17 januari 2017Nieuws

Op 15 februari is het zover, alweer de vijfde bijeenkomst BigDataGemeenten.  Goed nieuws: het programma is bekend en het belooft weer een gave bijeenkomst te worden. Echte voorbeelden en échte toepassingen uit de praktijk rondom het thema informatiegestuurd werken en big data bij gemeenten. Opgedane ervaringen en visies over hoe je kan doorpakken in de Big Data wereld worden gedeeld.

We zijn blij dat Wethouder Yvonne Kemmerling, de bijeenkomst BigDataGemeenten opent. Een trekker van de Smart City gedachte en zet hier met de gemeente Amersfoort vol op in.

Na de opening is er een duo-presentatie van Jos van Winkel (Manager Bestuur, Strategie en Veiligheid) en Arjen Hof (van FIWARE Lab / Civity) over de ontwikkeling van het data-gestuurd werken bij de gemeente Amersfoort.  Jos en Arjen geven concrete voorbeelden zoals het Dataplatform en Voorspel de Stad.

Petra Bijvoet (programma manager Data Science) en Frans Feldberg (Professor of Data Driven Innovation at VU University) gaan ons alles vertellen over de regionale samenwerking en strategie van de gemeente Alkmaar. Van kaas naar Big Data, zoals ze het zelf noemen.

Tijdens de lunch gaan we aan de slag. We discussiëren over 4 relevante vraagstukken. Bijvoorbeeld hoe we goede invulling kunnen geven aan vroeg-signalering i.r.t. privacy aspecten.

Na de lunch delen Data Science Trainees bij de gemeente Zaanstad, Lisanne Rijnveld en Boris Stapel, hun ervaringen en eerste bevindingen over Big Data bij de gemeente. Praktisch vertellen ze ook over hun aanpak en werkwijze bij de gemeente.

Last but not least vertellen Ard Mulder (programma manager Informatiegestuurd Werken) en Maurice Veldhoven (Strategisch Adviseur) van de gemeente Den Haag over de spannende Big Data reis die ze op dit moment maken.  Zij lichten toe hoe dit past binnen de ambities van Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn en delen hun ervaring met de aanpak het uitvoeren van Big Data experimenten.

Voor meer informatie over de exacte tijden van het programma, check de event-pagina.