Bijeenkomst BigDataGemeenten | Gemeente Zaanstad

By 13 juli 2016Nieuws

zaanstadDe ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren, daarom zijn we blij alweer de volgende BigDataGemeenten aan te kondigen, dus blijf bij en save the date!

Wat gaan we deze keer doen? Hieronder alvast een preview:

We verzamelen deze keer bij de gemeente Zaanstad. De gemeente met ruim 150.000 inwoners is actief bezig zich data-gedreven te organiseren. Jan van Ginkel publiceerde een aantal jaar geleden al een interessante visie over de toekomst van dienstverlening. Jan van Ginkel zal ons hartelijk welkom heten als gemeentesecretaris van de gemeente Zaanstad en is onze eerste spreker op deze bijeenkomst.

In een interactief gedeelte gaat Nicolette van der Slot van de gemeente Zaanstad ons uitdagen na te denken over de ontwikkelingen die ons te wachten staan en hoe data-gedreven sturing daarbij gaat helpen of van invloed gaat zijn. Hoe deze sessie precies vorm gaat krijgen blijft nog even geheim.

En na veler verzoek nu dan eindelijk ook een verhaal vanuit Xomnia. Innovatie door middel van data-gedreven sturing is onze core. Martijn Imrich, Xomnia’s architect neemt ons mee in zijn wereld, de Big Data Reference Architecture. De vraag naar (big) data onderzoek neemt in een razend tempo toe, ook binnen gemeenten, maar hoe faciliteer je dat en hoe neem je dat daarna in productie? Martijn Imrich vertelt vanuit zijn expertise hoe dit vorm te geven, wat een datalab eigenlijk betekent en waar het naartoe zal gaan (volgens hem)..

Daarnaast hebben we zelfs nog ruimte voor 1 a 2 andere sprekers, invulling volgt!

• Datum: woensdag 28 september
  • Tijd: 10.00 uur inloop – 10.30 uur start – 14.00 uur einde
  • Locatie: Gemeentehuis Zaanstad – Stadhuisplein 100, Zaandam

Dit event bijwonen? Zie hier de eventpagina of neem contact op met Maarten (maarten@xomnia.com).