Inspiratie bij BDG Nijmegen

By 17 februari 2016Nieuws

Hulde voor de gemeente Nijmegen voor het hosten van de bijeenkomst BigDataGemeenten!

In het Nijmegens stadhuis kwamen ruim 70 onderzoekers, statistici, informatiemanagers en andere geïnteresseerden van gemeenten uit het hele land bijeen om meegenomen te worden  in een gevarieerd programma vol visionaire ontwikkelingen.

Wethouder Harriet Tiemes van de gemeente Nijmegen heette iedereen van harte welkom, waarna gastheer Paul Geurts van start ging met de eerste presentatie. In totaal waren er vier boeiende presentaties met veel interactie over onderwerpen als:

• Gemeente Nijmegen is data-driven en kosteneffectief bezig om luchtvervuiling en geluidsoverlast in kaart te brengen met goedkopere sensoren
  • Amsterdam is flink aan het organiseren en zet in op verkeersoptimalisatie in samenwerking met niemand minder dan Google
  • Een Rotterdamse analogie van Plato’s grot om de kloof tussen overheid en de dagelijkse publieke realiteit uit te leggen
  • De zelfrijdende auto’s  in provincie Gelderland, een wereldprimeur die zelfs het internationale nieuws heeft gehaald!

Tussendoor was er een levendige sfeer waarbij de deelnemers kennis en ervaring deelden.

collage

Hierbij een korte film om een ​​glimp mee te krijgen – in een feel good way – van hoe het aantal verkeersopstoppingen zoveel mogelijk te beperken, het reizen te versnellen, de veiligheid te verbeteren, en de hoeveelheid geld besteed aan infrastructuur te verminderen.

We kijken nu alweer uit naar de volgende sessie, 1 juni, te Eindhoven! Wil je meedoen als spreker of deelnemer, dan kunt u ons een seintje op info@bigdatagemeenten.nl of registreer bij BigDataGemeenten.nl.