Utrecht

21 November 2018

Daniëlle Fiolet | Hoofd afdeling onderzoek | Gemeente Utrecht
Medeoprichtster Daniëlle vertelt hoe de Databrigade de interne organisatie van de gemeente Utrecht helpt om data gedreven te sturen, van data warehousing en data leveringen tot dashboards en data science.

William van Lith | Founding partner | Xomnia
Gemeenten kampen met een grote hoeveelheid aan PDF-documenten. Om in de grote hoop snel de juiste documenten te vinden heeft Xomnia in samenwerking met de gemeente Utrecht een PFD-scanner ontwikkeld. Dit is een zoekmachine zoals google, maar dan voor PDF-documenten. Aan de hand van een live demo neemt William jullie mee in de mogelijkheden die deze biedt.

Joris Goos | Leidinggevende Onderzoek en Business Intelligence | Gemeente Rotterdam
Joris legt in zijn presentatie onder meer uit hoe data science geïntegreerd wordt met de afdeling onderzoek en business intelligence van de gemeente Rotterdam.

Olivier van der Vet  | Onderzoeker/data scientist | Gemeente Den Haag
De gemeente Den Haag heeft een voorspelmodel ontwikkeld voor de WMO. De vraag is hoeveel mensen in 2023 gebruik gaan maken van de WMO en welke factoren hiermee samenhangen. De analyse maakt het mogelijk om aan de hand van scenario’s na te gaan wat de gevolgen zijn voor het WMO-gebruik in de nabije toekomst. Olivier van der Vet praat u bij.

Maaike Stoops | Customer expierence expert | Nerdalize
Nerdalize bouwt aan een andere cloud: we plaatsen servers bij mensen thuis. Huiseigenaren kunnen hun water gratis verwarmen met de warmte die van de servers afkomt, en wij hoeven geen groot en duur datacenter te bouwen. Middels haar presentatie geeft Maaike een kijkje in hoe dit precies werkt en hoe het kan worden ingezet om de kosten van uw cloud-rekening met meer dan 40% te reduceren.

De presentaties zullen zoals gewoonlijk worden afgewisseld met interactieve sessies. Op deze manier willen we jullie de ruimte bieden om eigen input te leveren en houden we tegelijk het energielevel op pijl!

De bijeenkomst vindt plaats in het stadskantoor van Utrecht, op de 21ste verdieping. Door de ligging pal naast het centraal station van Utrecht is de locatie makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Binnen in de aankomsthal krijgt u op vertoon van uw identiteitsbewijs van ons een pasje waarmee u toegang krijgt tot de 21ste verdieping U kunt ons vinden aan de tafel naast de toegangspoortjes. De broodtrommel kan thuisblijven; de gemeente Utrecht verzorgt een lekker broodje tijdens de lunch.

09.30 Inloop koffie/thee
10.00 START
10.10 Daniëlle Fiolet
10.55 William van Lith
11.15 Interactieve sessie
12.00 Joris Goos
12.30 PAUZE
13.15 Michiel Deerenberg
13.35 Maaike Stoops
14.00 Interactieve sessie
14.30 EINDE

Woensdag, 21 November

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, 21e verdieping

Een uitgebreide routebeschrijving vindt u hier.

Inschrijven bijeenkomst BigDataGemeenten 21 November 2018