Den Haag

12 april 2018

Programma-invulling:

In het kader van laaghangend fruit gaat het programma van start met een strandwandeling, hiervoor verzamelen we om 12.00 uur bij Oase Beachclub Scheveningen. Dit is een vrijblijvende optie, maar het wordt heerlijk dus ik hoop jullie allemaal te zien! Op deze manier kan iedereen lekker uitgewaaid en met een frisse blik de inhoud induiken.

De focus ligt deze dag op de twee belangrijke onderdelen in de transitie om meer data in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken binnen jouw gemeente:

1. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie je de ruimte geeft om resultaten te boeken op het thema datagestuurd werken?
  2. Hoe zorg je voor toegankelijke data en hoe waarborg je de wet op privacy?

Programmatijden:

12.00 Strandwandeling
12.30 Inloop met koffie en thee
13.00 START Lisanne Rijnveld & Bas Contant
13.15 Gemeente Zaanstad
13.45 Gemeente Haarlem
14.15 KPN
14.45 Pauze
15.00 Gemeenten Den Haag
15.30 Interactieve sessie: deelnemers bedenken in groepjes vragen
16.00 Interactieve sessie: sprekers beantwoorden gezamenlijk de vragen
16.30 Borrel

Tom Pots | Trekker Datagestuurd Werken | Zaanstad
Bij veel gemeente bestaat het geloof dat slim omgaan met data leidt tot betere resultaten voor burgers, zoals schonere straten, veiliger buurten, betere voorzieningen, etc. Maar hoe kom je van dit geloof tot daadwerkelijk betere resultaten op basis van data? Dit vraagt meer dan een data-analist aannemen en die een paar opdrachten laten uitvoeren. Waar begin je? Wat zijn essentiële onderdelen van je aanpak? Hoe begeleid je deze verandering? Wat moet je organiseren? Wat zijn belangrijke valkuilen en succesfactoren? In deze BigDataGemeenten wordt duidelijk wat datagestuurd werken vraagt van jou en jouw gemeente én hoe je de eerste stap kunt zetten om op basis data maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Jan Koers | Informatiemanager | Haarlem
Haarlem heeft sterk ingezet op de verdere digitalisering van haar dienstverlening en bedrijfsvoering. Op basis van een robuuste entreprise architectuur en het vormgeven aan centraal gegevensmanagement wil Haarlem flexibel kunnen inspelen op de snel veranderende informatiesamenleving. Jan Koers neemt jullie mee in de acties die gemeente Haarlem heeft ondernomen om dit te bereiken.

Ard Mulder | Programma Manager | Den Haag
Een jaar geleden heeft de gemeente Den Haag op de BigDataGemeenten bijeenkomst in Amersfoort vertelt over de start van haar spannende Big Data reis. Nu kunnen ze aan de hand projecten en resultaten laten zien wat er bereikt is en waar ze staan. Ze lichten twee projecten toe waarin ze met partners uit de stad en het land voorspelmodellen aan het realiseren zijn en gerealiseerd hebben.

Jean-Pierre | Programma Directeur Smart Cities |KPN
Jean-Pierre neemt ons mee in de benodigdheden voor een data gedreven stad, ook wel bekend onder de noemer Smart City, vanuit het oogpunt van KPN. Onderwerpen die aan bod komen zijn: een veranderende wereld, nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma’s.

Donderdag, 12 april 2018

Locatie: OASE BEACHCLUB SCHEVENINGEN

Adres: Noorderstrand 59 Zwarte Pad, Scheveningen

Downloads

Een overzicht van de presentaties worden onder downloads geplaatst na de bijeenkomst.