Rotterdam

7 juni 2017

10:30 – 10:45 – Openingswoord door de gemeente Rotterdam

10:45 – 11:25 – Het verhaal achter het idee en de aanpak vertelt samen met de uitvoerende diensten binnen de gemeente. De geleerde lessen en de belangrijke vraag; hoe gaan we nu verder na deze succesvolle pilot?

11:25 – 12:00 – Een visieverhaal over het stijgen in de waardeketen en het meer samenwerken met andere (professionele) organisaties, die in de dienstverlening aan de burger actief zijn, om zo te komen tot ‘bigger’ data.

12:00 – 13:00 – Interactieve lunch

13:00 – 13:30 – Data science is de zoektocht naar een statistische waarheid, maar wat nu zodra je deze gevonden hebt, wat betekent dit dat dan in de realiteit? Hoe ga je bijvoorbeeld om met uitkomsten die direct verwijzen naar het individu?

13:30 – 14:00 – Laurens vertelt over het tot stand komen, de ontwikkeling en de voordelen van het DataLab van ProRail. Daarnaast gaat Laurens iets de diepte in over zijn laatst ontwikkelde model dat spoorlopers voorspelt en draait vanuit het ProRail DataLab.

14:00 – 14:15 – Samenvatting en afsluiting vanuit Rotterdams perspectief

Mark Vermeer | Directeur Innovatie en Informatievoorziening